معرفی شهرستان

معرفی شهرستان

شهرستان گمیشان بین 53 درجه و 54 دقیقه تا 54 درجه و 2 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 49 دقیقه تا 37 درجه و 21 دقیقه عرض شمالی در قسمت غربی استان واقع شده است. این شهرستان از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان ترکمن، از شرق به شهرستان آق قلا و از  غرب به دریای خزر محدود می شود.

وسعت شهرستان گمیشان 1/1286 کیلو متر مربع (3/6 درصد از مساحت استان و رتبه 6 از نظر وسعت در بین شهرستان های استان)می باشد. براساس تقسیمات اداری و کشوری تا سال 1389 این شهرستان از دو بخش (مرکزی، گل دشت)، دو شهر (گمیشان و سیمین شهر)، 4 دهستان، 32 آبادی مسکونی تشکیل شده است.

ویژگی های طبیعی

 از نظر ناهمواری ها این شهرستان به صورت  جلگه ای می باشد. این ناحیه ارتفاع کمتر از 100 متری را شامل می شود. جمعیت، فعالیت و کانون های استقرار در این ناحیه قرار دارد.

 اقلیم

 از نظر اقلیمی به علت وسعت کم شهرستان و نزدیکی به دریا درتابستان آب و هوای این شهرستان گرم و مرطوب و در فصل سرد دارای آب و هوای سرد و ملایم می باشد.

پیشینه تاریخی شهرستان

 شهرستان گمیشان قبلا از توابع شهرستان بندرترکمن در استان گلستان بوده و مرکز آن شهر گمیش تپه می باشد . این شهر با بندرترکمن حدود 20 کیلومترفاصله  دارد و این شهرستان در سال ۸۸ از شهرستان ترکمن جداشده و به نام «شهرستان گمیشان» نامیده شد. نام محلی این شهر کمیش دپه از واژه ترکمنی کُمیش‌دَفه گرفته شده و به معنی «تپه نقره‌ای» است که مرکز آن است.

زبان

 اکثریت مردم  شهرستان گمیشان به زبان ترکمنی ، تکلم می کنند.

جمعیت

 برآورد جمعیت شهرستان گمیشان در سال 1388 حدود 57527 نفر بوده و در سال 1389 به 58150 نفر رسیده است و در سال 1390 به 63447 نفر رسیده است.

 در سال 1390 از کل جمعیت شهرستان حدود 33187 نفر در نقاط شهری (گمیش تپه، و سیمین شهر) و 30260 نفر در نقاط روستایی زندگی می کنند.بر اساس آخرین آمار موجود شهرستان گمیشان در سال 94 ، 68 هزارو 630 نفر جمعیت دارد.
بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در سال 95 جمعیت شهرستان 68773 نفر می باشد.

صنایع دستی

 صنایع دستی مانند قالیچه، قالی، گلیم، نمد، پشتی، روسری ترکمنی وجاجیم و فرشهای دست بافت.

مشاهیر وبزرگان

 از بزرگان واساتید برجسته حوزه های علمیه شهرستان می توان به:استاد مرحوم الحاج عبدیجان آخوند نبوی نژاد،استاد مرحوم الحاج قربان آخوند ارادئی،استاد مرحوم الحاج قربان آخوند قرنجیک ،استاد مرحوم الحاج تایجان آخوند محمدی قره جه،استاد مرحوم الحاج بایجان آخون قزل ،استاد الحاج بایرام گلدی آخوند نبوی نژاد(امام جمعه شهرستان گمیشان)،استاد الحاج رجب محمد آخوند حنفی(امام جمعه سیمین شهر)،ا استاد الحاج محمد آخوند ارادئی ،ستاد الحاج عطا جان آخوند طلابی ،استاد الحاج تاج محمد آخوند نصیری قرنجیک،استاد الحاج عظیم آخوند نورعلی نژاد  و دیگر اساتید حوزه ها را می توان نام برد.

ظرفیت صنعتی

 شهرک صنعتی گمیشان که در نزدیکی سایت میگو درشمال گمیشان واقع شده که اکنون زیر سازی خیابانها و جدول کشی آن در حال انجام و پروژه برق رسانی به آن سایت انجام گردیده است و همچنین ناحیه صنعتی سیمین شهر که در جنوب سیمین شهر واقع شده که در آن چندین کارخانه و کارگاه مشغول به فعالیت میباشند.

ازظرفیت دیگر صنعتی این شهرستان میتوان به وجود وفعالیت کارخانه یگانه خزر واقع در روستای قرنجیک اشاره کرد.

ظرفیت کشاورزی

 مرکزخدمات کشاورزی در سال 1363 تاسیس و بعد از انتزاع شهرستان گمیشان از ترکمن در سال 1389 بعنوان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان به فعالیت ادامه داده و در شهرستان سطح اراضی زراعی : 68277 هکتار و تعدادکل بهره بردار: 9146نفر

– اراضی زراعی: 68277هکتار

– اراضی باغی: 53هکتار

– مراتع: 32400هکتار

– زمین زراعی آبی: 619 هکتار

– زمین زراعی دیم: 67658 هکتار

– تعداد دام سبک: 58332

– تعداد دام سنگین: 13733

– تعداد مرغداری: 56

– عمده محصولاتی که در شهرستان کشت می شود: 1- گندم: 13106 هکتار  2- جو: 39292 هکتار  3- کلزا: 395 هکتار  4- سایر محصولات: 500 هکتار

مراکز درمانی

 این شهرستان دارای هفت مرکز بهداشتی ودرمانی که از این تعداد دو مرکز آن به صورت شبانه روزی در شهرهای گمیش تپه وسیمین شهر فعالیت دارند و همچنین 18خانه بهداشت، 5پنج پایگاه بهداشتی ویک اورژانس115  مشغول فعالیت میباشند.

نمونه ای از تصاویر جاذبه های شهرستان:

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

معرفی شهرستان گمیشان

آخرین اخبار

جدیدترین اخبار

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فرمانداری گمیشان، در این بازدید سقلی فرماندار گمیشان توضیحاتی در خصوص دیوار دفاعی گرگان و قلعه های به جا مانده از آن ارائه نمود. 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فرمانداری گمیشان، عصر امروز کیانمهر معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با همراهی سقلی فرماندار گمیشان، مولایی فر مدیر کل بازرسی استانداری و دیگر مسئولین، از بافت تاریخی گمیش تپه، بوم گردی های شهری و روستایی شهرستان بازدید نمود.
در این بازدیدها ابتدا از پایگاه هلال احمر در ورودی شهر گمیش تپه، ستاد اسکان مسافرین نوروزی شهرستان، درمانگاه شبانه روزی و دبیرخانه ستاد خدمات سفر شهرستان بازدید بعمل آمد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فرمانداری گمیشان: “امیدسقلی”فرماندار شهرستان گمیشان با بیان اینکه روز جهانی قدس نمایش وحدت و همبستگی جهان اسلام است، گفت: این روز موجب تقویت بیش از پیش روحیه اعتماد به نفس و خودباوری در بین مسلمانان و آزادی خواهان جهان شده است. در حقیقت روز قدس نماد وحدت جهان اسلام و نقطه عزت و کرامت آن است با این وصف، گرامیداشت این روز ماندگار ضرورتی دینی، عقلی و سیاسی است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فرمانداری گمیشان در این جلسه سقلی پس از استماع گزارش مسئولین در خصوص جمع آوری زکات فطریه توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: جمع آوری زکات فطریه یک وظیفه شرعی در جامعه اسلامی جهت کمک به مستمندان می باشد که این امر بر عهده کمیته امداد امام ره قرار گرفته است.